19 Mart 2009 Perşembe

Güneşi göremedim, 'Aşk'ı gördüm....


Birkaç gündür hatlarda bir problem olduğu için internete giremedim.insanda bir boşluk yaratıyormuş gerçekten bu eksiklik:))Sürekli hatları kontrol ediyorum, görevliye hala bakım yapılıp yapılmadığını soruyorum.Sonunda problem giderildi ve ben geldim işte.

Pazar günü çiçekler,çikolatalar, kahveler eşliğinde nişan konuşmaları yapıldı.Bu hafta pazar günü nişan var hazırlıklar yapılıyor.Yaklaşık 60 kişi ağırlanacak.Telaş başladı.

Dün akşam sinemaya gidelim dedik ve son günlerde çok konuşulan 'Güneşi Gördüm' filmine gitmeye karar verdik.Keşke gitmeseydim diyorum şimdi!.Kimseyi yönlendirmek istemem ama içim burkula bacıya filmi izledim.Ağlamaktan helak oldum.Filmin dram olduğunu biliyordum ama bu kadar trajedinin bir araya nasıl getirildiğine de inanamadım.Film bir sürü mesaj veriyor.Güzel mesajlar bunlar; erkek çocuk takıntısı,kardeşin kardeşi vurması, doğuda eğitim sorunu başta pek çok sorun yaşanması, eşcinsellik, kaçak göçmenlik vs. Ama be kardeşim o çamaşır makinesi artık trajedinin doruğuydu.Evde izliyo olsam televizyonu kapatırdım.Ama kalabalık yerlerde öyle filmi bırakıp çıkamıyorum maalesef.Sonuna kadar oturdum ağlaya ağlaya da çıktım filmden ama moralim bozuldu, uykum kaçtı.

Elbette film gerçeklerden yola çıkılarak yapılmış olmayan olayları göstermemiş filmin yönetmeni ama ilk filmini de sırf bu yüzden izlememiştim yeni filminide bu kadar olabileceğini tahmin edemediğim için izledim.Yani bu trajedileri benim içim kaldırmıyor.Bu gerçeklerin farkındayız ama birşey yapılmıyor, uzun yıllardır başedilemiyor.Ona üzülüyorum.

Neyse gelelim 'Aşk' adlı kitaba.Kitapçıda görünce penbe kabı ve kalp şeklinde kapağıyla hemen gözüm ilişti.Arka kapağınıda okuyunca hemen aldım.Bakalım Elif Şafak'ın yazımı nasıl ilk defa okuyacağım.


8 yorum:

özii dedi ki...

Nasıl yaniiii? Film icabı mı , hava şartlarından mı ? :S anlayamadım kiiii?

Meleğin Dünyası dedi ki...

Özicim, şimdi oku arkadaşım yanlışlıkla yayınlamışım.

İlknur dedi ki...

Bende gitmeyi düşünüdum ama bu kadar trajedi varsa bilemiyorum.İnsanın biraz gülmeye ihtiyacı var.Ayrıca kitabı okuyunca bende istiyorum.

SMİLENA dedi ki...

ben de o filmi merak edenlerdenim.bende pek sulu gözlüyüm.ben evde seyredeyim en iyisi....

GeCe dedi ki...

ben düşünmüyorum gitmeyi istemem de elif safak ın siyah sütünü genelde çok beğenseler de bana biraz manyakça geldi ben allak bullak oldum bunu bilemeyeceğim

özii dedi ki...

Hahaha çok komiğim , bende yazıyı görünce ne oluyor dedim :)) Sayfada sadece güneşi göremedim yazınca : ))
Şimdi okudum canım:))

İlknur dedi ki...

ilknur,kitabı okuyunca veririm.
smilena,bence de evde seyret rahat ağlarsın..
Gece, Elif Şafak'ı ilk defa okuyacağım bakalım aşkı nasıl.

TAZE NANE dedi ki...

Bende çok merak ediyorum.
Sevgiler.