7 Mart 2009 Cumartesi

Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun....


Kadın deyince; anne, sevgi, şevkat, emek, güç, başarı ve daha pek çok anlamlı kelime ard arda sıralanıyor.Kadın olmak bir ayrıcalıktır bence.Tarihten günümüze baktıkça ne çok mücadelelerle bir takım hakları elde etmiş kadınlar.Ne zorlulkarla yazar,bilim adamı,heykeltraş, tiyatro oyuncusu, pilot vb. olmuşlar.Hala daha ne zorluklar çekilerek bir yerlere gelme çabası içindeler.


Maalesef ülkemizde hala 'Haydi Kızlar Okula' kampanyaları yapılmakta.Pek çok aile kızlarını okula göndermek yerine evlendirmekte.Şiddet gören o kadar çok kadın var ki.Önce babalarından, kardeşlerinden sonra kocalarından dayak yemekte.Sığınma evlerinde yaşayan ne çok kadın var.Çocukları ellerinden alınan, gösterilmeyen ve daha nice sorunla mücadele etmek zorunda olan kadınlar.


Hem çalışıp hem çocuğuna bakan kadın, evini ve kocasını da idare eden kadın.Zoru başarmak zorunda olan hep kadın yani.Eşit haklar verilmiş verilmesine ama uygulama da hep yetersiz kalınmış.Belki kadın da ihmal etmiş altından kalkamamış bu kadar çok sorumluluğun.Tam savunamamış haklarını.Farkında olarak ya da olmayarak hep sindirilmiş bastırılmış kadın.


Herşeye rağmen kadın olmak ayrıcalıktır diyorum ve herkesin Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum....

4 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

senin de kutlu olsun

güzel bir pazar diliyorum sana

SMİLENA dedi ki...

seninde canım hem kadınlar günü hem kandilin kutlu olsun..

TAZE NANE dedi ki...

Geçmiş kandilini ve dünya kadınlar gününü kutlarım.
Sevgiler.
İyi haftalar.

MAVİANNE dedi ki...

canım nerdesin?
merak ettim