12 Mayıs 2009 Salı

Kağıt Kıvırma Sanatı











Atatürk Kültür Merkezinde anneler günü için düzenlenen hediyelik eşya fuarına gitmiştim.Bu fuarı seviyorum çünkü değişik ülkelerden de el katılım oluyor.Farklı el sanatlarıyla tanışabiliyoruz.Bu sefer gitiğimde de 'kağıt kıvırma sanatı' ile tanıştım.Fazla rağbet görmeyen ,unutulmuş el sanatlarından biri diye düşündüm.Çok fazla sohbet etmeye zaman bulamasam da aklıma takıldı ve internetten ararştırırım nasıl olsa dedim.Kendisinin nette olmadığını söylemişti ama bu kadar yok denecek kadar az bilgiye de rastlayacağımı düşünmemiştim.Bir-iki fotoğraf bulabildim.Bilgi ise yoktu.İngilizce olarak araştırdığımda ise tabiiki bir sürü bilgi buldum ama ne kadarını anlayabildim tartışılır tabi:(

Oldukça eğlenceli, renkli çiçekli, böcekli bir sanat.Artık paket olarak el sanatları malzemeleri satan dükkanlarda bulabileceğimizi söylemişti AKM de tanıştığım bayan.bulabilirsem ben de yapmayı düşünüyorum.

7 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

muhteşemmiş
neler yapmışlar öyle
bayıldım,
bu sene gidemedim ben akm ye
çok güzel bir fuar oluyor oysa ki,

özii dedi ki...

Seviyorum senin aktivitelerini ...

Handan dedi ki...

"Kağıt vs " dergisinde çıkıyordu bir ara, bu yöntemle çocuklar falan yapıyorlardı. İstersen o dergiye bir bak. İnternette de sayfası olacaktı.

Mehtap dedi ki...

Bende çok beğendim.Çocuklar ile birlikte yapılabilecek güzel bir aktivite olduğunu düşünüyorum.Atatürk kültür merkezi fuarını bende seviyorum ama çok kalabalık olmasından dolayı, insan pek birşey anlayamıyor doğrusu.

Meleğin Dünyası dedi ki...

Mavianne,güzel bir fuar gerçekten.
Özii,ben senin aktivitelerini daha çok seviyorum:)
Handancım,teşekkürler ilgin için bakacağım.
Mehtap, evet kalabalık oluyor gerçekten ama ben yine de hafta içi akşam bir fırsatını bulup gitmeye çalışıyorum.

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

gerçekten çok hoş...

d&r da veya büyük kitap evlerinde bunların küçükleri satılıyor sticker kısımlarında.geçen gün gördüğümde çok hoşuma gitmişti...

sevgiler

zuzuların annesi dedi ki...

Çok güzel şeyler yapmışlar gerçekten...Handan'ın dediği Kağıt v.s.yi alın...Orada da örnek çalışmalar var...