14 Nisan 2009 Salı

Mert'in Hayvan Sevgisi
















Hafta sonu hayvanat bahçesine gittik.Yine dayı, iki kuzen Efeyle Mert'i gezdirmeye götürdü.Hayvanları kafes ardında görmekten hoşlanmasamda çocukların birçok hayvanı görebilecekleri yegane yer orası.Onca hayvan arasından dokunabildikleri için en çok tavşanların yanında kalmak istediler.Kafesleri açıktı ve bütün çocuklar onları kucaklıyor, seviyordu.Mert'in de benim gibi hayvanlara dokunamayacağını zannediyordum(Maalesef benim küçüklükten kalma yenemediğim bir korkumdur bu) ama öyle olmadı.O da sevdi, kucağına aldı, bu da beni çok sevindirdi.Neyseki bu konuda babasına çekmiş:))Zaten çocuklar korkusuz oluyorlar.
Ordan da atların yanına gittik.Efe midillilere binince Mert de binmek istedi.Görevliler çocuklara nezaret ediyordu.Dayısı ve ben Mert'in yanında gitmek istedik küçük olduğu için ama görevli merak etmeyin ben tutarım dediği için biz de bıraktık.Efede de problem olmadığı için güvendim bende!
Kardeşimin eşiyle bak ne güzel bindi hiç sorun çıkartmadı diye konuşurken birden at hızlandı.Görevli hem dizginleri tutmaya çalışıyor hem Mert'i tutuyordu.Yüreğim ağzıma geldi.Dizginlere hakim olamayacağını anlayınca atı bıraktı ve Mert'i atın üstünden havaya kaldırarak aldı.Çok korktum ama Mert'in de soğuk kanlı bir şekilde durduğunu görünce biraz rahatladım.Sanırım annelerin nazarı çocuklarına daha çok değiyor.Küçük çaplı bir tehlikeden sonra gezmeye kaldığımız yerden devam ettik.
Yine yoğun bir hafta sonu geçirdim ve hala yorgunluğu üstümden atamadım.Sanırım bahar yorgunluğu ben de başgöstermeye başladı.





11 yorum:

Adsız dedi ki...

çocuklar korkuları sonradan öğreniyolar. genelde anne-babadan.. o yüzden sen hayvanlara dokunamadığını çaktırma ona derim. hayvan sevgisi yer etsin içinde Mert'in de.. sebepsiz yere seni taklite kalkışabilir. fotoğraflar çok güzel.. sevgiler...

Meleğin Dünyası dedi ki...

Gülcancım,sana katılıyorum.Ben de çaktırmamaya uğraşıyorum ya inan pek te kolay olmuyor.Umarım bana benzemez bu konuda...

özii dedi ki...

Çok bir iletişim olmuş , zaten böyle böyle alışmalarını sağlamak lazım .
Bu arada sana smart ödülü verdim ama ben ona smart çiçeği dedim :)

SMİLENA dedi ki...

oy oy harika.hiç te korkmiyor aferin.
seni mimledim canım..

İlknur dedi ki...

Yerim ben Mert'i.Ne güzel sevmiş öyle..

GeCe dedi ki...

doğru valla anneler çocuklardan daha telaşlı ama onun için güzel bir deneyim olmuş

TAZE NANE dedi ki...

Lütfen merte korkularını belli etme.
O kadar şeker görünüyorki hayvanlarla.
Gülcan çok güzel anlatmış.
Mert maşallah çok şekermiş.
Sevgiler.

Meleğin Dünyası dedi ki...

Özicim,teşekkür ederim canım, aldım smart çiçeğini, öptüm.
Smilena, şimdi gidiyorum mime bakmaya.
İlknur, Mert bizden daha cesur değil mi:)
Gece, güzel bir deneyim oldu gerçekten.
Taze Nane, teşekkür ederim.Belli etmemeye gayret gösteriyorum umarım başarılı olurum.

MAVİANNE dedi ki...

mert çok şeker
Allah bağışlasın

sxanem dedi ki...

maşallaaaah Mert'e çok tatlı,benim de seda ablmın oğlunun adı Mert isimleriyle yaşasınlar.Allah sağlıklı büyümeleini nasip etsin cümlemizin.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

harika geçmiş anlaşılan...