25 Haziran 2010 Cuma

Vee Şimdi Tatil Zamanı

Çok çalıştık, yorulduk, yoğun bir sene geçirdik.Tatili hakkettik etmesine de her yerde yağmur var:...( Ve biz sabah yola çıkıyoruz.Umarım artık güneş açar ve yaz geldiğinin farkına varabiliriz.

Bugün Mert oğlumun da kreş gösterisi var.Bakalım neler yapacak çok merak ediyorum.Bu onun kalabalık önüne ilk çıkışı olacak.O yaştaki çocuklar ne yapsalar sevimli oluyor ama biz anne-babalar yine de merakla bekliyoruz.Ayrıntıları ve fotoğrafları tatil dönüşü yayınlarım.Şimdilik hoşçakalın....

24 Haziran 2010 Perşembe

Menekşeli Poşet Çay Kutusu



Annem menekşeleri çok sever.Menekşeli peçeteyi görünce onu bir objede kullanmalıyım dedim.Tabii peçete kullanacağım için krem rengini tercih ettim.Objenin alt kısmında altın rengi ile tarak yöntemini kullandım ama dar bir alan olduğu için biraz sorunlu oldu.Menekşeleri dizayn edip vernikle yapıştırıp, trifir fırçasıyla biraz süsledim.Şimdi annem çok beğenerek kullanıyor.

21 Haziran 2010 Pazartesi

Yüksek Sehpa







Çalışmalar son hız devam ediyor.Çünkü benim için son hafta kurs sonlanıyor.Tatil zamanı geldi.
Elimde bir-iki iş var onları bitirmeye çalışıyorum.Bu da tamamen bitirdiğim son işim.İşin ayrıntısı çok olunca bitmek bilmiyor.Sanırım biraz da yoruldum.Ara verme zamanı geldi ama bir türlü veremiyorum.Habire yeni bir şey çıkıyor.Fotoğraflayamadığım da pek çok iş var.Kendimi bir rölantiye alsam iyi olacak.Koşturmaca devam ediyor.Günlük işler, hastalıklar, gidilmesi gereken yerler, bitirilmesi gereken işler, Mert'in kaprisler vs. ee haliyle yoruyor insanı.Neyse konumuza gelelim.Son bitirdiğim objemi tanıtmak isterim....
Arkadaşım İlknur için koridora yüksek bir sehpa yapmıştık.Çok hoş ve şık durunca bende yapayım diye düşündüm.Daha önce yaptığım ayna ve şemsiyeliğin yanına bu yüksek sehpayı(sarhoş ayak da diyorlarda ) yaptım.
Altın rengi üstüne kahverengi çatlatma kullandım ve altın rengi boncuk boyalarla süsledim.Saworoski taşlarla da ışıltı kattım.Nasıl olmuş:)

14 Haziran 2010 Pazartesi

Okey Kutusu


Arkadaş grubumuzla zaman zaman toplanıp okey oynama gibi bir alışkanlığımız var.Bu gruptaki arkadaşlarımın hepsine kendimce bir hediye yapmıştım ahşap açlışmalarımdan.Bu da sonuncusu okey kutusu.En beğendiğim ve en içime sinen oldu açıkçası.Hepsinde bir problemle karşılaşmıştım ya verniklerinde ya boyasında.Bunda hiç yaşamadım o kadarda sıkışık bir zamanda yapmama rağmen.
Daha önce kahverengi üzerine bu deseni denemiş ve çok yakıştırmıştım.Gerçi bu desen her renkte ayrı güzel duruyor ama kahvede de bir ayrı duruyor işte.Kahverengi üzerine altın rengi ile ıslak eskitme yapıp üzerine alışageldiğim üzere mine çiçekli papatya çalıştım.Büyük yaprak çalışmasında da kendimi bir hayli beğendim ne yalan söyleyeyim:)) İkinci katı geçmediğim sürece bir problem yok ikinci katlarda bozuyorum gibi geliyor.
Arkadaşım çok beğendi, bende mutlu oldum...
Elimde yarım kalan işler var ama bu arlar çok yorgun hissediyorum kendimi, ama onlar yarım kalınca da içim rahat etmiyor.Bakalım şöyle bir dinlenip onları bitirmek hedefim ya hayırlısı.....

7 Haziran 2010 Pazartesi

Ev Anahtarlıklarım


Resim yeteneğim pek yoktur.Ev anahtarlıklar böyle doğaçlama ortaya çıkıyor.Çiçekler, ağaçlar, pencerelere fistodan perdeler ve boncuk boya ile kapı süslemesi.Fena olmadı herhalde.onlarda hediye olmayı bekliyor.Şimdiden kime gidecekleri kafamda belirdi aslında.Umarım beğenilirler...

3 Haziran 2010 Perşembe

İlk Cam Boyamalarım




Bu aralar cam boyama öğreniyorum.Kursun kapanmasına az bir süre kaldı.Çalışmalarımız son hız devam ediyor.Cam boyamaları yapıyoruz ahşap ve seramiğe devam ediyoruz.Maalesef hocamız hasta olduğu için kursa çok gelemiyor.O yüzden fırça çalışması yapamıyorum.Artık seneye devam ederim.(kısmetse:)
Cam boyama da biraz uğraştırıcı oluyor.Bir haftadır fotoğraftaki objeler için uğraşıyorum.Bir gün glass midyumunu sür bekle.İkinci gün peçetesini yapıştır.Peçete yapıştırdığın yeri beyaza boya.Sonra simini sür sonra arkasını istediğin renge boya sonra verniğini at.Biraz uğraştırıyor.Çay tabaklarımı da boyayacağım.Aslında camı cam olarak seviyorum ya bu işe sardırınca onu boya bunu boya biraz da öğrenme aşkıyla boyayıp duruyorum işte.
Bugün Ankara da inanılmaz bir sıcak var.Durduğum yerde terliyorum.Sıcak bir yaz olacağa benziyor.Ankara'da kıştan yaza geçiş inanılmaz hızlı oluyor.Yaza bir türlü giremedik havalarda ısınmadı derken bir bakmışız sıcaktan yanıyoruz:)