29 Mart 2010 Pazartesi

Zambağım açtı...



Evlendiğimde annem vermişti zambağımı.Maalesef çiçeklerime çok iyi bakamam.Aklıma gelirse su veririm.Annem geldiğinde ilgilenir toprağını değiştirir.Tadilat yaptığımda bütün çiçeklerimi eşe dosta vermiştim evde kalabalık ediyor hem de ilgilenemiyorum diye.Bir tek bu zambağıma kıyamamıştım.Her yıl mart ayında açar zambağım.Baharı müjdeler beni mutlu eder çiçekleriyle.Bu sene tam 4 filiz çıkardı zambağım ve ilkini açtı tüm güzelliğiyle.İşte evimdeki bahar müjdecisi.Ne kadar güzel açmış değil mi ve daha da açacak çiçekleri....
Annem köklerini ayıralım bir kaç saksıya bölelim diyor artık saksısı dar geliyormuş.Kıyamıyorum korkuyorum bozulur diye ama mevsimi gelmiş bir bakım yapılacak , yavrulayacak benim güzel çiçeğim...







18 Mart 2010 Perşembe

Bunlar da Seramiklerim



Seramikler inci beyazı boyanmış ,üzerine peçete çalışması yapılmış ve savaroskilerle süslenmiştir.Şimdi de çeşni bülbül aldım onu da bitirince fotğraflarım.
Seramiklerin boyanması ahşaba göre daha kolay.
Zihnimde bir sürü iş dolanıyor nasıl vakit ayırıp yetiştireceğimi bilmiyorum.Kursa yarım gün gidiyorum zaman nasıl geçiyor anlamıyorum.Eve gelince de Mert'le ilgileniyorum ister istemez ev işleri yemek telaşı oluyor.Bu koşuşturma beni biraz yoruyor ama ortaya güzel şeyler çıkınca da mutlu oluyorum.
Bu arada Ela bebeğimiz için de kırkı için bebek şekeri ve bebek sepeti hazırlığı da yapıyorum.Bitirince onları da yayınlarım.
Geçmiş zamanda biri bana böyle el becerisi işlerle uğraşacağımı söylese gülerdim.Şimdi neler yapıyorum ben de şaşıyorum walla:))

16 Mart 2010 Salı

Hoşgeldin Ela Bebek


Ela bebeğimiz 10 mart ta dünyaya geldi.Daha önce bahsetmişimdir.Kardeşimin ikinci bebeği Ela bir de Efemiz var.Kardeşini nasıl kabullenecek diye oldukça endişelenmiştik.İki ailenin de ilk torunuydu Efe ve çok fazla şımartılarak büyümüştü.Şu aralar biraz hırçınlık etse de er geç alışacak kardeşine.

Yavrum Ela o kadar küçücük ki.Efe abisi öpüyor üstüne kafasını koyuyor, kucağıma verin diye tututuruyor.Altını değiştirecem diye ağlıyor.Çok korkuyorum aman gözünüzü ayırmayın diye uyarıyorum sürekli.

Eşimle bu durumu görünce bir eve bir bebek yeter diye düşündük tekrar.Hele bizim gibi pimpirikli insanlara:=(

Zaten Mert'in de kardeş falan istediği yok.Şimdilik tek olmaktan çok mutlu.Bizde:)

Ela bebeğimiz 2.800 doğmuştu, şimdiden 50 gram alıp büyümüş bile.

Sağlıkla büyü Ela kızım.

3 Mart 2010 Çarşamba

İşte böyle...



Oğluma yaptığım hayvancıklı kutu.Peçete çalışması ve tamamlama yapılmıştır.

One stroke çalışması ekmeklik ve tepsi.






Nasıl zevkle çalışıldığını anlatamam.Kolay transfer, dekupaj, peçete bir tarafa fırça çalışması ayrı bir zevk.Tamamıyla size ait.
Şimdi elimde seramik işi var.Salonuma bir takım yapıyorum.Bitince sizlerle paylaşacağım.Bu arada gelincik çiçeği çalışıyor arkadaşlarım.Ben de yakında çalışacağım heralde.Zaten çok sevdiğim bir çiçektir.Umarım becerebilirim.