28 Ağustos 2009 Cuma

Kreş Günleri.....









Uzuuun süredir elim bilgisayara değmedi.Tatil dönüşü tatil mahmurluğu, sonrası arkadaş eş-dost ziyaretleri, sonra ramazan telaşı ve Mert'imin kreşe başlama ve alışma süreci derken işte yine buradayım.
Eveet güzel yavrum artık kreşe gidiyor.Bir haftadır sabahları ağlayarak gönderiyorum.Bırakıp çıkarken içimde bir boşlukla eve dönüyordum.Ağlama seslerini dinleyerek okulun etrafında dönüp duruyordum.Ama artık sabahları babasıyla gidiyor ve servisle eve dönyor.Döndüğünde de çok mutlu, kreşte yaptıklarını anlatıyor.
Şimdilik alışması kolay olsun diye yarım gün başladık.Eve gelince zaten uyuyor 3-4 gibi uyanıyor.Bir süre sonra kendi de isterse tam gün gitmeye başlayacak.
En büyük şansımız öğretmeninin çok sevecen ve çok ilgili olması oldu sanırım.Önce öğretmenine alıştı sonra arkadaşlarına uyum sağlamaya başladı.Bugün yemeğini yemiş.Bu beni çok sevindiriyor.Çünkü yeme problemimiz var,uyku düzenimiz bozuk ve bana çok bağlı olduğu için sosyal ortamda zorlanacağını düşünmüştüm ama öyle olmadığını görmek çok sevindirici.
Dün de oğluma hoşgeldin partisi düzenlediler.Yine çok mutlu geldi eve.Şimdiden faaliyet yapmaya başladı.İlk faaliyetimiz peçeteden bir köpek:))Tabiiki buzdolabımızın üstünde sergide....
Daha bir hafta oldu ama umarım hep böyle devam eder hevesi kaçmaz.
Eskiden 6 yaşında anaokuluna gidiliyordu ama artık eğitime daha küçük yaşlarda başlanıyor, başlanması tavsiye ediliyor.Anne-baba ne kadar eğitimli olursa olsun bir yere kadar çocuklarına yetiyor bence.Çocuk daha fazlasını istiyor diye düşünüyorum.Yeni şeyler öğrenmesi onuda beni de mutlu ediyor....